Jawel, we zijn vandaag gekomen terwijl we een schuld op onze schouders dragen die wij moeten volbrengen. We hadden jullie dus beloofd om jullie de beschrijving van de rukoe3 van de Profeet te laten zien. Een praktische en theoretische demonstratie waarbij het lijkt alsof jullie hem de rukoe3 zien verrichten.
Ook zullen we het over het opstaan vanuit de rukoe3 gaan hebben.
En sta het mij toe om daarna met de belangrijkste pilaar van het gebed te beginnen, en dat is de sudjoed. Dit is de pilaar waarvan alles wat hem voorafging slechts een introductie was, zoals Ibn al-Qayyim zegt. En dit is een andere dimensie van nederigheid waar niets anders binnen het gebed op lijkt.
De aflevering van vandaag is enigszins anders. Maar eerst willen we de rukoe3 zien, want we zullen vanaf vandaag afspreken dat wij een mooie rukoe3 zullen verrichten. We willen dat je een mooie rukoe3 verricht die de schoonheid van Allaah betaamt. Die bij de mooie God past die van schoonheid houdt. En Hij is Mooi, Geprezen zij Hij.

Kijk naar wederom een aflevering van “ Hoe geniet je van het gebed?”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*